MENIU

Victor Ponta, despre acordul de la Minsk: "Nimeni nu-și face iluzii"

<p>Ponta, despre acordul de la Minsk</p>

Statele Unite se bazează pe România ca pe cel mai de încredere partener din regiune, a declarat primul ministru Victor Ponta joi la Washington, după o serie de întâlniri cu oficiali americani

Premierul Victor Ponta a adăugat că după semnarea acordului de la Minsk, "nimeni nu-și face iluzii" că acordul garantează că toate problemele din regiune s-au rezolvat.

"Categoric da și cred că nimeni nu-și face iluzii — nici în România, nici la Washington — că ce s-a semnat astăzi este 100% că s-au rezolvat toate problemele în regiune. Să dea Dumnezeu să fie așa, dar acorduri s-au mai văzut destule și, după aceea, în realitate lucrurile nu au stat așa", a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Primul ministru român a subliniat că încă mai există îngrijorări cu privire la situația din estul Ucrainei și posibilitatea extinderii conflictului. El a făcut aceste precizări în exclusivitate pentru emisiunea Sinteza Zilei, după o serie de întâlniri cu oficialii de la Washington și cu reprezentanții unor mari companii americane.

Victor Ponta a mai subliniat că Statele Unite se bazează pe România și îl consideră drept cel mai de încredere partener din regiune.

Negocierile de la Minsk s-au încheiat joi, cu un acord de încetare a focului ce urmează să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Minsk acordul de la Minsk