MENIU

Victor Ciutacu: "Ponta nu are scăpare"

Ciutacu l-a dat în judecată pe \

Jurnalistul și analistul politic Victor Ciutacu consideră că situația premierului Victor Ponta este fără ieșire: mai devreme sau mai târziu, va părăsi funcția și Palatul Victoria

"Ponta nu are scăpare. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de tare sună telefoanele de unde trebuie și de cât de aplicate vor fi negocierile, va părăsi funcția și Palatul Victoria. Dosarul penal e pretextul să-l forțeze să-și ia viteză",  scrie Ciutacu pe blogul personal.

Potrivit lui Ciutacu, convocarea lui Ponta la DNA fix în ziua depunerii căznite a moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului pe care-l conduce nu este o coincidență.

"Emiterea comunicatului de presă cu acuzațiile penale când el abia părăsise sediul unde se prezentase la citare, ieșirea imediată a lentului Iohannis cu solicitarea imperativă de demisie (completată cu interviul aranjat în seara asta la TVR), plus multe alte coincidențe mă fac să afirm fără să-mi clipească un mușchi pe față că e o execuție politică", crede Ciutacu.

Jurnalistul observă că se insistă în presă pe tema noii lovituri de stat. "Dacă ai proprietatea cuvintelor, încercarea de a schimba majoritatea parlamentară și puterea politică altfel decât pe calea votului (și, mai ales, prin implicarea fățișă a instituțiilor de forță ale statului) asta este", mai scrie Ciutacu.

Mai multe articole despre:
Victor Ciutacu