MENIU

Victor Ciorbea, atacat în ultima zi de mandat. "Cel mai jalnic Avocat al Poporului să plece acasă!"

Victor Ciorbea, înlocuit sau păstrat?

Victor Ciorbea își încheie azi mandatul de Avocat al Poporului, iar liderii Opoziției solicită urgentarea înlocuirii acestuia.

Victor Ciorbea s-a transformat în "cea mai penibilă slugă a lui Dragnea, Tăriceanu şi a coaliţiei majoritare", acuză șefii PNL și trebuie schimbat de urgență:

"Avem o veste bună pentru români, mandatul lui Victor Ciorbea încetează astăzi. Cel mai jalnic Avocat al Poporului trebuie să plece acasă după ce şi-a trădat concetăţenii refuzând să apere drepturile românilor şi s-a transformat în cea mai penibilă slugă a lui Dragnea, Tăriceanu şi a coaliţiei majoritare, în sfârşit, Ciorbea trebuie să plece acasă.

Solicităm conducerii Parlamentului demararea de urgenţă a procedurilor pentru desemnarea noului Avocat al Poporului şi facem un apel către toţi parlamentarii, să mai citească încă o dată prevederile constituţionale privind Avocatul Poporului, să citească legea de organizare şi de funcţionare şi să contribuie la alegerea unui Avocat al Poporului şi nu la desemnarea unei slugi a puterii", a declarat Ludovic Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu ar fi primit oferta de la PSD de a deveni Avocatul poporului după ce, la 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea acestei instituții, a informat recent Europa libera.

Judecătorul Curții Constituționale Petre Lăzăroiu, raportor în cazul sesizării făcute de Florin Iordache privind completurile de trei de la ÎCCJ, a negat vineri, într-o declarație pentru G4Media.ro, că i s-ar fi propus funcția de Avocat al Poporului sau cea de membru în Consiliul de Administrație al BNR la finalul mandatului de judecător CCR.

Petre Lăzăroiu neagă că PSD i-a propus funcții

Mai multe articole despre:
Victor Ciorbea Petre Lăzăroiu