MENIU

Victimele decedate în Colectiv, comemorate la o şcoală de jurnalism din SUA

Persoanele care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv au fost comemorate la o renumită şcoală de jurnalism şi comunicare din Statele Unite ale Americii.

Alexis Matache şi Monica Tănăsoiu, două dintre victimele care şi-au pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv din Capitală, au fost comemorate la Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication Studies din Arizona. Tinerele erau absolvente ale Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din Bucureşti.

De asemenea, un omagiu li s-a adus şi celorlalte persoane care au decedat în urma aceleiaşi tragedii.

Totul a fost posibil graţie jurnalistei Alina Matiş, care în această perioadă se află în SUA, unde participă la programul "Edward R. Murrow for Journalists".

"Nu sunt acasă, să îmi ajut colegii, aşa că am făcut ce am putut pentru a informa oamenii de aici. Alexis Matache şi Monica Tănăsoiu, absolvente FJSC, au fost comemorate la Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication Studies. La fel şi celelalte victime", a explicat Alina Matiş, într-un mesaj publicat pe contul personal de Facebook.

"Am vorbit şi despre răniţi, dar şi de cei despre care nu se vorbeşte acum: jurnaliştii care acoperă acest subiect, care au fost acolo şi au văzut ce niciun om nu ar trebui să vadă", a adăugat ea în cele din urmă.