MENIU

Viceprimarul Bădulescu ameninţă opoziţia cu procese în cazul companiilor Primăriei

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu ameninţă că va depune plângere penală împotriva liderului USR, Dan Barna și a fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica ar fi făcut demersuri în favoarea unei hotărâri de anulare a companiilor de către instanță. În replică, cei vizaţi spun că acuzaţiile n-au nicio bază.

Aurellian Bădulescu a explicat, pentru Realitatea TV, că ar exista înţelegere prealabilă intre persoane din anturajul lui Dan Barna si al fostul ministru al Justiţiei Valeriu Stoica, care au făcut demersuri pe lângă profesorul universitar Dan Tofan pentru a formula o opinie juridică în dosarul în care Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea înfiinţării celor 22 de companii ale PMB. Scopul, a mai declarat edilul, era ca pe "opinia juridică să se poată baza unul din judecatori atunci când va motiva, că nu este o hotărâre legală cea care ne-a dat dreptate, si anume hotărârea Tribunalului Bucuresti."

Întrebat pe ce se bazează când face aceste acuzații, viceprimarul Capitalei s-a limitat la a spune că știe ce spune și că va face plângere penală. "Marţi voi depune o plângere penală împotriva acestor actori, care înţeleg să folosească aceste instrumente pentru a da hotărâri neteminice."

Contactată de Realitatea TV, profesoara Dana Tofan, de la Universitatea de Drept din Bucureşti, a declarat că aceste acuzații nu sunt adevărate. Ea susține că a fost solicitată de un avocat din dosar pentru a formula o opinie științifică și că nu a avut nicio legătură cu politicienii pe acest subiect. Şi liderul USR, Dan Barna, a afirmat că acuzaţiile n-au niciun fundament. Valeriu Stoica, a treia persoană pomenită de viceprimarul Bădulescu, nu a oferit, deocamdată, un punct de vedere.

Recent, Curtea de Apel Bucureşti a anulat hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei. Totul a plecat de la un proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017. Decizia instanței este definitivă. 

sursă foto: Inguam Photos/Octav Ganea

Mai multe articole despre:
null