MENIU

Vicepreședintele american Mike Pence s-a vaccinat împotriva COVID-19 în direct - VIDEO

Mike Pence, vicepreședintele SUA, s-a vaccinat anti COVID-19, 18 decembrie 2020

Vicepreședintele american Mike Pence s-a vaccinat vineri împotriva noului coronavirus în public, pe toate canalele de media. Evenimentul a fost transmis în direct, la televizor, pentru a încuraja americanii să se vaccineze, pentru a limita în acest fel răspândirea epidemiei de coronavirus.

 


Vicepreședintele Mike Pence, de 61 de ani, alături de soția sa, Karen Pence, au fost vaccinați vineri cu prima doză de vaccin anti COVID-19 la spitalul militar Walter Reed.

Evenimentul a fost marcat și de un scurt moment vesel. Toți cei prezenți s-au amuzat, inclusiv Mike Pence, când i s-au pus întrebările standard înaintea vaccinării. Întrebat dacă este însărcinat sau alăptează, Mike Pence a răspuns un „nu” ferm în râsetele audienței. 

În Statele Unite, campania de vaccinare a început în această săptămână, luni, 14 decembrie. 

SUA au demarat campania de vaccinare luni, când a început să fie administrat vaccinul Pfizer/BioNTech care oferă o protecție de până la 95%.

Primele trei milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech au început deja să fie distribuite în toate cele 50 de state americane. Un al doilea vaccin, cel de la Moderna, este așteptat să primească avizul pentru a fi folosit în campania de vaccinare.

Statele Unite sunt marcate de luni bune de epidemia de coronavirus. De la izbucnirea epidemiei pe teritoriul american, peste 17,6 milioane de persoane au ajuns să se infecteze cu noul coronavirus până vineri, iar bilanțul morților a depășit 317.200. Din păcate, SUA se află pe primul loc în topul negativ de COVID-19 de luni bune.

Președintele ales Joe Biden, care are 78 de ani, este așteptat să se vaccineze săptămna viitoare. Acesta declara că dacă va fi nevoie se va vaccina în mod public pentru a oferi un exemplu cetățenilor americani. Și foștii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton s-au oferit voluntari pentru a încuraja populația să se vaccineze.