MENIU

Viața dură a 5 copii ramași orfani, după ce ambii părinți au murit. Sora cea mare a preluat rolul mamei

Copii sărmani/ Captură video

Cinci copii dintr-un sat îndepărtat din județul Buzău își duc cu greu traiul de la o zi la alta. Micuții au rămas orfani după ce tatăl grav bolnav a murit în urmă cu 7 ani, iar mama, bolnavă de cancer, a murit și ea în urmă cu o săptămână. Toate grijile sunt acum pe umerii surorii mari, care are 19 ani. 

Copiii trăiesc într-o casă modestă dintr-un sat îndepărtat din județul Buzău. Sora cea mare, în vârstă de 19 ani, a devenit mamă pentru frații ei mai mici după ce ambii părinți le-au murit. Alina are la rândul ei un băiețel de doar 5 ani.

Mama copiilor, bolnavă de cancer, a murit în urma cu o săptămână. Femeia avea doar 37 de ani. Iar tatăl a murit în urmă cu 7 ani. În timp ce Alina sora cea mare are grijă de gospodărie, surorile ei de 12 și 14 ani merg la școală. Își iau cu ele și nepoțelul de cinci ani, pe care îl lasă la grădiniță. Vasile, fratele mijlociu, în vârstă de 16 ani învață acum la un liceu din Râmnicu Sărat.

Cadrele didactice ale școlii din Valea Salciei au povestit pe rețelele de socializare drama prin care trec copiii. Astfel, oamenii din comunitate și reprezentanții administrației locale au sărit imediat în ajutorul orfanilor. Primăria comunei a deschis un cont bancar pentru cine dorește să facă donații. 

Mai multe articole despre:
copii copii orfani buzau mama caz social