MENIU

Viața bate filmul - Povestea emoționantă a unei familii de nevăzători, care riscă să rămână fără casă la iarnă - VIDEO

Viața bate filmul - Povestea emoționantă a unei familii de nevăzători, care riscă să rămână fără casă la iarnă

Viața bate filmul în multe situații, pentru că poveștile oamenilor reprezintă un scenariu al unei realități crunte! O familie de nevăzători din Capitală are puterea să zâmbească în ciuda problemelor care, pe mulți, i-ar îngenunchea. Problemele de sănătate și valul de scumpiri fără precedent i-au lovit dramatic, iar acum riscă să rămână fără casă din cauza datoriilor. Realitatea văzută prin ochii Biancăi și ai lui Răzvan, într-un material Realitatea PLUS, realizat de Alexandra Nistorescu și Călin Buda. 

„Cea mai mare dorință a noastră este să avem o casă”, spun Bianca și David.

Bianca și David sunt împreună de aproape zece ani. Viața nu a fost deloc blândă cu ei, iar situația se agravează de pe o zi de pe alta. Bianca s-a născut cu o problemă de sănătate și n-a avut niciodată șansa să vadă. Probleme cu vederea are și David. Ei locuiesc în chirie într-un apartament cu 3 camere din Capitală și au un singur venit: 2.500 de lei, prea puțin pentru un trai decent. Iar din cauza restanțelor, ei riscă să-și piardă casa. Pe lângă asta, cuplul are și un credit pe care l-au făcut pentru nuntă.

„Dacă noi nu plătim și tot întârziem... Ne-au spus că deja de un an și ceva ne chinuim, ne chinuim si nu reusim să plătim. Rata din pacate n-am mai platit-o de vreo șase luni”, povestește Bianca.

„O să ajung să suplimentez turele de muncă, să acopăr cheltuielile. Am ajuns să ne amanetam una din verighete pentru a acoperi cheltuilelile. În curând cred că o să ajung să o pun și eu pe a mea, să mai scot niște bani pentru Crăciun, pentru cea mică”, spune și Răzvan.

Cei doi au o fetiță în vârstă de trei ani, iar peste câteva luni, Ioana va avea și un frățior.

„De cel putin doi ani, de când a venit fetița..., nu ne-am mai permis pentru noi anumite haine, luăm una la 3,5 luni. Stăm cu haine pe care le folosim de 10 ani. I-am spus Ioanei că nu avem bani...

Ne alocam spre exemplu o sumă de 500 de lei. Când ajungem la casă, sare de această sumă și începem să eliminăm. În mare parte lăsăm pampers, șervețele, pentu cea mică și mâncarea”, explică Răzvan.

Cei doi se gândesc cu groază la lunile următoare. Bianca și Răzvan au cerut inclusiv ajutorul autorităților pentru a obține o locuință socială, însă li s-a spus că nu mai sunt locuri. Chiar și în aceste condiții, ei rămân optimiști pentru lumina ochilor lor: Ioana.