MENIU

Veteran de 99 de ani, din Al Doilea Război Mondial, cel mai vârstnic brazilian vindecat după infectarea cu COVID-19

veteran brazilia

Un veteran din Al Doilea Război Mondial, în vârstă de 99 de ani, a devenit cel mai vârstnic brazilian care s-a recuperat după ce a contractat noul coronavirus, a raportat presa locală, citată Agerpres.

Ermando Armelindo Piveta a părăsit spitalul militar din capitala Brasilia într-un scaun cu rotile, cu mâinile ridicate în semn de victorie, în aplauzele personalului medical, pe fundalul unor sunete de trompetă, a relatat site-ul de ştiri G1.

Piveta a petrecut opt zile în spital, timp în care medicii au fost deosebiţi de îngrijoraţi pentru sănătatea lui, dată fiind vârsta sa înaintată.

"A fost o victorie mai mare pentru mine decât câştigarea războiului", a declarat veteranul.

"Pentru că aceasta este ca ciuma din 1918. Afectează întreaga lume, nu doar un loc", a continuat Piveta, referindu-se la epidemia de gripă spaniolă din 1918.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a declarat că veteranul este cea mai în vârstnică persoană din ţara sa care a reuşit să învingă virusul din China.

Până în prezent, în Brazilia au fost confirmate 25,262 de cazuri de infectare cu coronavirus și au fost raportate 1,532 de decese.

Mai multe articole despre:
veteran veteran brazilia vindecare coronavirus