MENIU

Vestul țării a fost devastat de furtuni. Mai multe străzi din Oradea au fost inundate în câteva minute

Vestul țării a fost devastat de furtuni. Foto: Facebook

Vremea s-a schimbat brusc si s-au instalat polile in unele zone. Județele Satu Mare și Bihor au fost măturate, seara trecută, de furtuni violente. Străzile au fost inundate în doar câteva minute, iar mai mulți copaci au fost puși la pământ. Autoritățile au emis mesaje Ro-Alert, iar oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările. 

Furtuna a făcut prăpăd la Oradea, unde mai multe străzi au fost inundate, iar mai mulți copaci au fost puși la pământ. Meteorologii au emis două avertizări de instabilitate atmosferică iar rafalele de vânt au depășit 90 de kilometri pe oră.

În urma furtunii au fost emise mai multe mesaje Ro-Alert, iar oamenii au fost îndemnați să stea în case. 

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa; Cod galben în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, de duminică, ora 15:00, până luni, la ora 03:00, în judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi zona de munte a judeţului Hunedoara vor fi averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40 - 50 l/mp şi izolat de peste 70 l/mp.

De asemenea, de duminică, ora 13:00, până luni, la ora 10:00, în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55 - 70 km/h şi pe alocuri grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25 - 30 l/mp şi izolat de peste 40 - 50 l/mp.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Mureş, Dolj şi parţial Hunedoara.

Exclusiv Realitatea PLUS. Minora de 17 ani a fost violată în tabăra AUR: ce scrie în documentul medico-legal

Mai multe articole despre:
furtuni ploi vremea cod portocaliu cod galben