MENIU

Veşti despre Andrei Găluţ, la un an de la tragedia din Colectiv

Singurul supraviețuitor din trupa Goodbye to Gravity este, încă, la recuperare în străinătate, conform apropiaţilor artistului.

Apropiați ai solistului Andrei Găluț (32 de ani) au declarat că artistul a suferit noi intervenții chirurgicale pentru refacerea pielii în zone în care a fost distrusă de arsuri și continuă recuperarea medicală pentru a-și putea folosi mâna dreaptă. „Andrei este în continuare în străinătate și se mută dintr-o țară în alta, în funcție de locul în care se află clinicile la care trebuie să fie tratat. Evoluția sa este bună și stă mai bine și cu moralul, merge la psiholog și a devenit tot mai încrezător că va putea reveni acasă curând, poate de sărbătorile de iarnă”, a spus un apropiat al acestuia pentru aradon.ro.

În primăvară, artistul arădean fusese transferat de la spitalul din Olanda unde a fost operat, la o clinică privată din Germania, pentru recuperarea fizică. Familia îi este alături și îl însoțește la tratamente, în funcție de locul în care este trimis de medici.

În urmă cu o săptămână, pe pagina de Facebook a trupei Goodbye To Gravity a fost postat un clip nou, pentru piesa „Heed the Call”, dar și un mesaj adresat fanilor. „La aproape un an de la ultima postare de pe această pagină, revenim cu cel mai greu mesaj pe care l-am scris vreodată. Pe vremea aceasta, în 2015, formația Goodbye to Gravity se pregătea să lanseze noul disc, intitulat «Mantras of War». Trupa avea foarte multe planuri: să scoată cele mai ambițioase videoclipuri din carieră, să ofere concerte excepționale și să plece într-un lung turneu național, urmat de primul turneu european. Cel mai mult conta muzica, iar băieții voiau ca aceasta să ajungă la cât mai multă lume”, scrie în începutul mesajului, care continuă cu o rememorare scurtă a tragediei din 30 octombrie 2015.

„Este din nou octombrie, un an mai târziu… Încă îi mai plângem pe cei pe care i-am pierdut și ne amintim de ei și de ceea ce au lăsat în urmă. «Heed the Call» este o piesă care trebuia să aibă o altă poveste. Videoclipul a fost inițial filmat pentru a scoate în evidență energia pură care alimenta concertele formației, precum și devotamentul pe care cei cinci muzicieni îl arătau artei lor. Acum, atât melodia cât și clipul au o însemnătate mai adâncă – ne amintesc de moștenirea nemuritoare a trupei și ne arată că Goodbye to Gravity va fi mereu cu noi, în sufletele noastre”, mai scrie în mesaj.

Clipul este realizat în amintirea membrilor trupei și celorlalte victime decedate.

„Gândurile noastre se îndreaptă către Andrei, care luptă în continuare pentru sănătatea sa prin intervenții chirurgicale și proceduri de recuperare”, se arată în finalul mesajului.