MENIU

Vestea pe care o așteptau toți ucrainienii: Se semnează un armistițiu cu pro-rușii

Grupul trilateral de contact pentru soluționarea conflictului din Ucraina a ajuns mierucuri la un acord privind un nou armistițiu. Acesta ca intra în vigoare de vineri, de la miezul nopții, a anunțat Kievul.

Fostul preşedinte ucrainean Leonid Kucima, care îşi reprezintă ţara în grupul de contact, a făcut cunoscut printr-un mesaj pe Facebook al purtătoarei de cuvânt Darka Olifer că armistiţiul ar urma să garanteze securitatea copiilor, în vederea începerii anului şcolar pe 1 septembrie, anunță Xinhua.

Potrivit sursei citate, declararea armistiţiului ia în considerare sprijinul celor liderilor celor patru state din aşa-numitul Format Normandia - Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa. Aceştia au dat asigurări marţi seara, în cursul unei convorbiri telefonice, că susţin cu fermitate instituirea unei încetări a focului pe frontul din estul Ucrainei.

În conflictul declanșat în primăvara anului 2014 între separatiștii pro-ruși din Ucraina și guvernul de la Kiev au fost convenite, până în prezent, peste 30 de armistiții.

Mai multe articole despre:
Ucraina armistiţiu proruşi