MENIU

Veste proasta! Medicamentele se scumpesc de la 1 octombrie

<p>Colegiul Farmaciştilor: De ce au plătit mai mulţi bani pacienţii după ieftinirea medicamentelor</p>

De la 1 octombrie, românii vor plăti mai mult pentru sute de medicamente destinate tratării bolilor cardiovasculare sau respiratorii. Ca să mai îndulcească vestea, Guvernul se laudă că va compensa patru tratamente de ultimă generaţie care vor ajunge la mii de bolnavi diagnosticaţi cu hepatită C sau cancer.

Un bătrân abia poate să-şi cumpere din pensia lui de 900 de lei medicamentele compensate prescrise de medic. 

"Ş-aşa sistemul sanitar e dus la pământ, medicamente nu ne mai dă, adio şi un praz verde- E un fel de genocid împotriva celor bolnavi şi bătrâni care şi aşa au o pensie amărâtă, vai de mama lor", a afirmat bărbatul.

De luna viitoare, vom lăsa mai mulţi bani în farmacii. Zeci de medicamente care conţin 17 substanţe active nu vor mai fi compensate deloc, iar peste o sută de medicamente care sunt acum compensate 90 sau 50% vor fi compensate doar 20%. 08,27

În schimb, în jur de cinci mii de bolnavi din cei şase sute de mii de pacienţi diagnosticaţi cu hepatită C vor primi terapia fără interferon, care duce la vindecare în 96 la sută din cazuri. Şi totuşi, doar patru medicamente sunt introduse pe lista de compensate, deşi la începutul verii, oficiali din Ministerul Sănătăţii se lăudau că 45 de tratamente inovatoare vor ajunge la bolnavi.

Mai multe articole despre:
medicamente scumpiri pacienţi