MENIU

Veste importantă pentru România - Europarlamentarul Siegfried Mureșan anunță o dezbatere pe Schengen la Bruxelles

Siegfried Mureșan, eurodeputat PNL Foto: Facebook.com

Veste importantă pentru România despre Spațiul Schengen. Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a anunțat cine va sta la masa dezbaterilor săptămâna viitoare.

Liderii celor mai mari trei grupuri din Parlamentul European vor solicita o dezbatere săptămâna viitoare, în legislativul comunitar, privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen

Principalele trei grupuri din PE sunt cele ale Partidului Popular European (PPE), Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) şi Renew Europe.

„Liderii celor mai mari 3 grupuri din Parlamentul European (PPE, Socialiștii și Renew) au agreat să solicite, de comun acord, săptămâna viitoare o dezbatere în Parlament privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spațiului Schengen.

Sunt convins că Parlamentul European va fi unit de partea României”, a fost mesajul pe care l-a transmis eurodeputatul PNL vineri seară pe Facebook.
Într-o postare anterioară de vineri, Siegfried Mureşan a vorbit despre argumentele „false” ale Austriei, în blocajul creat la aderarea României la Schengen în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).
„Austria declară că a votat împotriva aderării României și extinderii spațiului Schengen fiindcă spațiul Schengen nu este funcțional.
Austria uită să spună că fix cu 5 minute înainte votase pentru aderarea Croației la spațiul Schengen, deci pentru extinderea spațiului Schengen.
Toate argumentele auzite de la Austria în această perioadă au fost false.
Vom arăta acest lucru foarte clar în următoarele zile în Parlamentul European, în spațiul public și cu orice ocazie”, a transmis anterior eurodeputatul liberal.
Mesajul vine la doar o zi după votul negativ dat de Austria pentru admiterea României în Spațiul Schengen. Olanda a anunțat că susține România pentru admiterea în Schengen, însă a dat vot negativ pentru că România și Bulgaria erau la pachet propuse pentru intrarea în spațiul european de liberă circulație, fiind împotriva vecinilor noștri.