MENIU

Veste excelentă despre filmul "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei

Veste excelentă despre filmul "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei

Lungmetrajul "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, a fost selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles (BIFFF), un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Belgiei.

De asemenea, în competiţia Festivalului se regăseşte şi filmul "Ultimul zburător", de Ovidiu Georgescu.

Proiectat în premieră internaţională la acest festival de la Bruxelles, thrillerul lui Alexandru Maftei, o ecranizare a nuvelei omonime de Mircea Eliade, va intra în competiţie în secţiunea Méliès, alături de lungmetrajul lui Ovidiu Gerogescu, o peliculă cu un scenariu inspirat din mitologia populară românească: legenda zburătorului.

Totodată, vor mai fi prezentate alte două filme realizate în România: "Viaţa unui bărbat/ Necessary death of Charlie Coutryman", de Fredrik Bond, şi "Teorema Zero/ The Zero Theorem", de Terry Gillian, având în distribuţie sau în echipa tehnică o participare românească importantă.

Regizorii Alexandru Maftei şi Ovidiu Georgescu vor fi prezenţi la proiecţiile de la Bruxelles cu sprijinul ICR Bruxelles, partener al BIFFF începând cu această ediţie.