MENIU

Veste de ultimă oră de la meteorologi, vremea ne rezervă noi surprize

Veste de ultimă oră de la meteorologi, vremea ne rezervă noi surprize. După două zile aproape normale pentru această perioadă a anului, de la mjlocul săptămânii vreme se schimbă radical.

Luni şi marţi, temperaturile se vor încadra, în general, între 24 de grade Ceslius în Maramureş şi 32 de grade în Oltenia şi Muntenia. Miercuri însă, temperaturile vor scădea, iar ploile vor fi predominante. Spre sfârşitul săptămânii, temperaturile vor ajunge, din nou, la 31-32 de grade, în Muntenia şi Oltenia, anunţă meteorologii.

Potrivit prognozei pe pe 2 săptămâni a ANM, în a doua jumătate a intervalului, temperaturile vor înregistra scăderi în toate regiunile. Ploile vor fi si ele frecvente.

Pentru Dobrogea, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în zilele de 18, 19 și 20 iulie și după data de 23 iulie.

În zonele de munte, maximele termice vor marca o scădere ușoară în jurul datei de 19 iulie, spre valori de 16 grade, apoi vor crește treptat până la 20 de grade,. Ploile, mai ales sub formă de averse, vor fi o prezenţă zilnică, iar cantitățile cele mai mari de apă sunt aşteptate în intervalul 18-20 iulie.

Mai multe articole despre:
meteorologi