MENIU

Veste bună pentru toţi românii despre factura la curentul electric

Facturile finale la energie electrică ale consumatorilor casnici vor scădea cu 2,4% în trimestrul II 2016, anunţă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)

Facturile finale la energie electrică ale consumatorilor finali care beneficiază de serviciul universal, categorie din care fac parte în special consumatorii casnici din România, vor scădea în medie cu 2,4% în al doilea trimestru din acest an, după ce ANRE a decis, miercuri, reducerea tarifelor componentei pentru piaţa concurenţială (CPC) cu 3,9%, potrivit News.ro.

ANRE a ţinut cont, în stabilirea noilor tarife, de faptul că media preţurilor de închidere a licitaţiei pentru trimestrul al doilea din 2016 a fost mai mică decât media preţurilor de închidere a licitaţiei pentru primul trimestru.

"În şedinţa din 30.03.2016 s-a decis reducerea, ȋn medie cu 3,9%, a tarifelor CPC aplicate de furnizorii de ultimă instanţă ȋn trimestrul II 2016, faţă de cele aplicate ȋn trimestrul I 2016", a precizat ANRE, într-un comunicat.

"Ca urmare a acestui fapt, estimăm că noile tarife CPC avizate vor conduce la o reducere de aproximativ 2,4% în factura clienţilor finali care beneficiază de serviciul universal (ȋn principal consumatori casnici)", a completat Autoritatea.

De la 1 ianuarie 2016, 60% din energia electrică consumată de populaţie provine din piaţa liberă, iar restul din piaţa reglementată. De la 1 iulie, ponderea energiei din piaţa liberă va ajunge la 70% din facturi.

Mai multe articole despre:
null