MENIU

Veste bună: Cum se simte copilul de 7 ani operat fară acordul părinţilor

<p>Vestă bună: Cum se simte copilul de 7 ani operat fară acordul părinţilor</p>

Spitalul de Urgențe Oftalmologice despre cazul copilului de 7 ani: Se înregistrează o ameliorare a stării ochiului

Starea de sănătate a copilului de 7 ani fără acte, rănit la ochi, înregistrează o ameliorare, în urma aplicării unui tratament complex, local și general, a anunțat, miercuri, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice, Monica Pop.

"Noutăți îmbucurătoare în cazul copilului fără acte rănit la ochi și internat la Spitalul de Urgențe Oftalmologice: în urma tratamentului complex, local (specific, la ochi) și general (perfuzii cu antibiotice în asociație), se înregistrează o ameliorare a stării ochiului afectat. Acum noi, medicii, sperăm la mai mult", a afirmat Pop, conform Agerpres.

Copilul, care risca să își piardă un ochi și care nu are niciun document de identitate, a fost operat gratuit la Spitalul de Urgențe Oftalmologice București.

Potrivit managerului spitalului, Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu acoperă costul tratamentului, deoarece copilul "nu există" neavând niciun document.

Copilul, înțepat cu o sârmă în ochi, s-a prezentat duminică la Compartimentul de Primiri Urgențe al spitalului.

"Tatăl copilului este închis pentru crimă, mama este în Spania, iar copilul este crescut de mătușă. Copilul nu are certificat de naștere, deci nici CNP, niciun fel de act. Contactată telefonic, mama refuză internarea și tratamentul copilului", declara Monica Pop marți, conform unui comunicat de presă.