MENIU

Veronica, tânăra din Canada care l-a taxat dur pe Ponta,mesaj emoţionant după moartea altor 9 oameni

Veronica, tânăra din Canada care l-a taxat dur pe Ponta,mesaj emoţionant după moartea altor 9 oameni

Veronica Dondaş, românca stabilită în Canada cunoscută pentru scrisorile publice în care îşi scrie nemulţumirile cu privire la problemele din România, a publicat un alt text impresionant. De data aceasta este vorba despre poveştile a doi oameni speciali care se aflau în Colectiv când a izbucnit incendiul.

"Azi va voi spune doua povesti… din pacate sunt povesti triste, povesti pe care le scriu cu lacrimi in ochi si cu degete tremurande. Nadajduiesc, insa, ca impreuna le putem influenta deznodamantul – stiu ca impreuna putem!

El este Ionut Tudor, vecinul si prietenul meu din copilarie… Ne cunoastem de vreo 30 de ani si impreuna cu sora lui mai mica,  erau cei mai buni si mai dragi prieteni ai mei. Cand eram mici ne jucam badminton, ne faceam cazemate, ne stropeam cu elefantei de plastic, ne certam, ne impacam dupa cateva minute si o luam de la capat. Cand am mai crescut, eram innebuniti dupa muzica rock – ascultam impreuna Iris, Scorpions si mai ales Iron Maiden – Ionut era mare fan!!

…Au trecut anii, am plecat la facultate, ne-am intalnit din ce in ce mai rar si intr-un final am pierdut complet legatura…. asta pana cand Ionut m-a gasit pe FaceBook. Cat de mult m-am bucurat sa aflu desre el! Ramasese la fel – idealist si bun dar mai ales ramasese la fel de pasionat de muzica rock. La pasiunea aceasta, adaugase intre timp fotografia. Aveam sa aflu ca are o prietena – Elena (Andra Elena Toader – si ea pasionata de muzica rock si de fotografie) si ca locuiesc in Bucuresti.

…Ziua de 30 Octombrie i-a surprins impreuna, in clubul Colectiv facand exact ceea ce le placea mai mult – ascultand rock si facand fotografii. Cand s-a dezlantuit iadul, Elena era langa scena incercand sa gaseasca cel mai bun unghi, cea mai buna pozitie, cea mai potrivita lumina… Ionut, ceva mai in spate, filma.

El a reusit sa iasa printre primii, dar cand si-a dat seama ca Elena nu a reusit sa iasa, s-a intors dupa ea. A gasit-o chircita intr-un colt si a tras-o dupa el cu ultimele puteri. Cand au ajuns ambulantele, Elena a fost intubata si transportata la Spitalul Floreasca… avea arsuri pe 50% din suprafata corpului. Ionut are mainile, fata si o ureche arse si este internat in stare grava la Spitalul Militar.

…Pe 4 Noiembrie, citind articol dupa articol despre nenorocirea de la Colectiv, am dat peste o lista – o lista pe care am gasit numele lui Ionut in randul ranitilor in stare grava. Pentru cateva secunde, mi s-a oprit inima – nu, nu se putea sa fie adevarat! Nu poate fi el imi spuneam… Tremurand, cu ochii in lacrimi si  cu o presimtire ciudata in suflet, l-am sunat pe Ionut. A raspuns mama lui si in clipa in care am auzit „alo”, am stiut ca el era acel Ionut Tudor…

Cea de-a doua poveste, despre care ati mai citit cu siguranta, este cea a fratilor Alex si Nicoll Serban (clasa a Xa la Liceul Decebal). Alex, a fost in coma, dar din fericire si-a revenit si impreuna cu sora lui au fost mutati intr-un salon normal. Ambii copii sunt internati la Spitalul Elias. Alex si Nicoll sunt crescuti doar de catre mama lor iar situatia lor financiara este sensibila. Pe Alex si pe Nicoll nu ii cunosc personal, dar copiii unei prietene sunt prieteni cu ei, deci stiu ca si in acest caz banii vor ajunge DIRECT la familia afectata.

Daca doriti sa ajutati, acestea sunt conturile DIRECTE ale familiilor afectate:

Tatal lui Ionut, dl Bogdan Tudor, mi-a dat acest cont bancar pentru tranzactii in lei:

R046RNCB0048025644120001

Banca: BCR

Titular: Bogdan Tudor

Adrian Despot a publicat conturile de mai jos pentru Alex si Nicoll, de asemenea conturi DIRECTE:
RO76 RNCB 0092 0566 1878 0001 – Ron
RO49 RNCB 0092 0566 1878 0002 – Euro (SWIFT: RNCBROBU)
Titular: Elena Cristina Serban
Banca: BCR.

Pentru ambele familii, puteti ajuta si prin INTERAC e-Transfer la adresa de email donatiicolectiv4@yahoo.com.

De asemenea, daca va aflati in Toronto sau GTA, puteti dona cash uneia dintre persoanele de mai jos:

Mississauga & Toronto – Veronica Dondas (FB Vero Nika)

Oakville – Andreea Tiberiu (FB Andreea Tiberiu)

Burlington & Hamilton – Gabriela Covaci (Rocateach Canada)

Haideti sa dam impreuna o mana de ajutor, sa trimitem o raza de speranta familiilor si mai ales sa ne rugam pentru aceste suflete!
Va rog din suflet sa distribuiti acest mesaj cat mai mult!!"

Sursa: dulciurisidulcegarii.wordpress.com

Mai multe articole despre:
morţi incendiu tragedie mesaj colectiv