MENIU

Medicul Burnei NU mai poate opera. Decizia Curții de Apel este definitivă

<p>Dr. Gheorghe Burnei /</p>

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, că medicul ortoped Gheorghe Burnei - acuzat de mai multe fapte de luare de mită - NU va putea profesa în spitalele de stat, aşa cum a stabilit săptămâna trecută Tribunalul Bucureşti. 

Decizia de săptămâna trecută a generat nemulţumiri în rândul medicilor din Secţia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie", care au transmis că refuză orice formă colaborare cu doctorul Burnei, care ar putea reveni în unitatea medicală.

Medicul Gheorghe Burnei a scris pe Facebook, după ce instanţa a decis că poate profesa din nou, că nu a condiţionat niciodată actul medical, că banii lăsaţi de pacienţi fără ştirea sa erau folosiţi pentru a cumpăra mâncare cadrelor medicale care îi erau alături la operaţii şi că, prin decizia de a rămâne în ţară şi a opera a adus economii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, dar şi românilor care altfel ar fi fost nevoiţi să achite o parte din costul intervenţiilor făcute în străinătate.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Mai multe articole despre:
null