MENIU

Vești de ultimă oră despre starea bebelușului din Italia. Min. Sănătății: ”Nu vrem să creăm panică”

<p>Situaţie dramatică. Lipsurile din spitale ne ucid copiii</p>

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a susținut vineri o conferință de presă la Institutul Național de Sănătate Publică, unde a făcut declarații cu privire la starea de sănătate a copiilor care au fost îmbolnăviți cu bacteria ce a declanșat sindromul hemolitic uremic.

Potrivit acestuia, starea celor internați este bună. Achimaș a mărturisit că se află în fața unei situații complexe în care există multă informație, de aceea Ministerul Sănătății a ales să discute atunci când a avut suficiente informații.

”Am ales să vorbim acum, când avem suficiente informații, fără a introduce elemente de nu știu, de s-ar putea. Am învățat din situații similare, cum a fost cazul din Germania. Nu puteam să lansăm piste falsem pentru că s-ar putea să afectăm situații care nu sunt de așa natură și pentru că nu vrem să creăm panică în rândul populației”, a declarat ministrul Sănătății.

Potrivit unui medic de la Spitalul Marie Curie din Capitală, în prezent mai sunt internați 2 copii. Este vorba despre un sugar de 7 luni și jumătate care are sindromul hemolitic uremic, în formă severă. Starea lui este ceva mai bună, dar el urmează încă dializă și va mai sta în spital. Cel de-al doilea are sindromul, dar într-o formă mai puțin gravă și nu este încă pe dializă.

De asemenea, Amalia Șerban, epidemiolog, director în Ministerul Sănătăţii, a oferit informații despre starea micuțului internat în Italia. Potrivit unui raport întocmit de autoritățile sanitare italiene, bebelușul de un an și două luni a fost internat cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic provocat de bacteria E.coli. Același raport arată că brânza produsă în România conținea E. coli O26, autoritățile hotărând retragerea acestor produse din Italia.

Specialiștii din Italia au recoltat probe biologice pozitive după administrarea de medicamente și au identificat toxina E.coli și la părinți.

Mai multe articole despre:
Patriciu Achimaş-Cadariu bebelus imbolnavit