MENIU

Vești bune pentru angajații români: se întâmplă în perioada de Paște

<p>Angajaţii rom&acirc;ni, prime de Paște mai mari</p>

Vești bune pentru angajații români, însă nu pentru toți: doar o parte dintre ei primesc prime și cadouri de Paște, iar acestea sunt mai mari decât în anii trecuți.

Sărbătorile îi fac pe angajatori să fie mai darnici. Anul acesta, valoarea tichetelor cadou este chiar şi cu 50% mai mare faţă de anul trecut. În plus, primele şi coşurile cu produse vor fi şi ele mai mari. Este un semn bun pentru mersul economiei, spun specialiştii.

Plicurile cu milioane de tichete cadou vor ajunge mâine în clădirile de birouri sau în buzunarul angajaţilor care, în opinia şefilor, şi-au făcut treaba.

Aproximativ 10.000 de companii oferă tichete cadou, iar avantajul pentru angajator este că nu plăteşte taxe pentru ele, scrie Digi24.ro.

„Discutăm de sectoare din domeniul industriei, în distribuţie, servicii, dar nu putem să nu menţionăm şi sistemul bancar, transporturi", spune Codruţa Pîşă, director financiar al unui emitent de tichete.

Un studiu de piaţă arată că 40% dintre cei care primesc tichete cadou îşi cumpără cosmetice, în timp ce 18% îşi reînnoiesc garderoba. Există şi categoria celor doar pe jumătate fericiţi, cei care nu-şi pot alege cadourile.

„Companiile din România obişnuiesc să ofere şi cadouri în natură. Procentul a fost undeva în jur de 19%, cu o valoare medie a acestor cadouri de 200 de lei", spune Adina Igrişan, consultant senior la o companie de consultanţă. Mai multe...

Mai multe articole despre:
Sărbători angajaţi angajatori Paşte