MENIU

Vaslui: Localnici anchetaţi de Poliţie în şcoli din Pungeşti în dosarul privind demiterea primarului

Vaslui: Localnici anchetaţi de Poliţie în şcoli din Pungeşti în dosarul privind demiterea primarului

Zeci de localnici din comuna vasluiană Pungeşti au fost anchetaţi de Poliţie, în ultimele două zile, în mai multe şcoli din comună în dosarul penal privind autenticitatea semnăturilor din cererea depusă la Prefectură prin care se solicită organizarea unui referendum pentru demiterea primarului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, anchetatorii au ales unităţile de învăţământ pentru audierea localnicilor pentru a nu-i pune pe drumuri pe cei citaţi din dosarul penal privind autenticitatea semnăturilor din cererea depusă la Prefectură prin care se solicită organizarea unui referendum pentru demiterea primarului comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest sens, cu acordul directorului şcolii coordonatoare din Pungeşti, zeci de localnici au dat declaraţii în faţa poliţiştilor în sălile de clasă din unităţile de învăţământ din Toporăşti, Armăşoaia şi Siliştea.

"Poliţiştii au decis ca verificările în acest dosar să se facă în teren, direct la domiciliul persoanelor care se regăsesc în acele liste. Însă, au existat şi situaţii în care au fost folosite spaţii din incinta şcolilor pentru a fi făcute respectivele cercetări, însă fără a fi afectat procesul de învăţământ", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui nu vede ca pe o problemă faptul că Poliţia desfăşoară anchete într-un dosar penal în incinta unităţilor de învăţământ, atâta timp cât nu este afectat procesul educativ.

"Din ceea ce mi-a spus directorul şcolii coordonatoare din Pungeşti, reiese că aceste activităţi ale Poliţiei s-au desfăşurat în afara orelor de curs, fără a perturba procesul educativ. Nu este interzis să acorzi sprijinul autorităţilor statului, de a oferi spaţii pentru desfăşurarea unor activităţi, fără suspendarea cursurilor", a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în cazul cererii depusă la Prefectura Vaslui de către localnicii din comuna Pungeşti prin care solicită organizarea unei referendum cu privire la demiterea primarului în funcţie, Mircea Vlasă. Cercetările în acest caz au fost declanşate în urma unei plângeri depuse de primarul comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, care reclamă că are suspiciuni cu privire la autenticitatea semnăturilor celor peste 1.000 de persoane care au semnat în tabelul anexat la cererea depusă la Prefectură.

Totodată, edilul de Pungeşti susţine că oamenii care au semnat pentru organizarea referendumului de demitere a primarului ar fi fost întrebaţi altceva faţă de ceea ce şi-au dat acordul.

"În urma plângerii depuse de primarul Mircea Vlasă, s-a întocmit dosar penal şi se vor desfăşura cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Practic, poliţiştii vor cita pentru audieri persoanele care apar în respectivele tabele sau vor merge direct la locuinţele acestora pentru a verifica autenticitatea semnăturilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Un număr de 1.004 persoane au depus la Prefectura Vaslui, în noiembrie 2013, documentele prevăzute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului în funcţie, Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de şist. În solicitarea depusă la Prefectura Vaslui, cei care doresc organizarea referendumului susţin, printre altele, că actualul edil nu le mai reprezintă interesele, în condiţiile în care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de şist în comună. Mai mult decât atât, semnatarii cererii subliniază că primarul Mircea Vlasă a concesionat către firma Chevron suprafaţa de 1,92 hectare de teren, pe care compania petrolieră urmează să-şi amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Mai multe articole despre:
Vaslui proteste demitere director primar Pungeşti