MENIU

Vasile Dîncu, după derapajele lui Viktor Orban: „Îmbătrânește urât. E un caz patologic al Europei” - Ce spune de interzicerea oficialului ungar

Vasile Dîncu Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Vasile Dîncu a analizat derapajele premierului Ungariei - Viktor Orban de la Tușnad și a explicat reacțiile autorităților române, luni seară, în exclusivitate, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Lumea a reactionat la nivelul declarațiilor. În lumea asta civilizata se ramane la acest nivel.

Orban (Viktor, n.r.) a fost un copil teribil al Dreptei europene, lasat si sprijinit să facă anumite lucruri. Am avut procese aici, câteva țări s-au luptat cu Orban”,  a declarat ministrul Apărării - Vasile Dâncu despre premierul Ungariei, Viktor Orban, și reacția autorităților la declarațiile acestuia de la Tușnad, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Vedem cum îmbătrânește urât. Este exponentul unei tari mici, încearca sa fie un agent al Rusiei dar de o manieră pe care nici nu o duce până la capăt.

L-am urmarit in ultima vreme. Sigur ca vin la Tușnad și susțin discursuri rasiste, mai mult să fie bagati in seama.

La anumite derapaje, trebuie să ne gândim ca în viitor sa reactionăm si cu privire la locul unde au loc aceste lucruri.

La Tușnad, Tabăra de la Tușnad, de 20 de ani. Invitat în 2002 le-am tinut un discurs, m-au fluierat, le am spus ce trebuia spus in statul român, era și Orban acolo.

Este vorba și de armonia dintre romani si maghiari. An de an produc dscordie. Poate ar fi bine sa ne gândim si la libertatea de circulație a unor demnitari”, a mai declarat ministrul Apărării - Vasile Dâncu,  în exclusivitate, la Legiel puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Nu e vorba de a interzice in mod artificial, dar cand se intampla repetat acest fel de evenimente... (...)

Orban este un caz patologic al Europei si ar trebui să-l tratăm în acest fel, mai primeste o sanctiune, i se mai taie niste fonduri.

Ar trebui sa avem un comportament egal fata de el, sa inteleaga ca nu poate face acest joc dublu cu rusii, anti-european. (...)

Pentru că, întrebat la conferința de presă din Austria, a spus că a explicat cancelarului austriac ca e vorba de discutii civilizaționale, care au loc si in Ungaria. Deci în Ungaria s-a creat un mediu, avem plangeri ale intelectualilor, se plâng de crearea acestui mediu”, a concluzionat Vasile Dâncu, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.