MENIU

Marcel Ciolacu: Vasile Dâncu va ocupa „portofelul” Apărării - CE îl recomandă pentru alegerea în viitorul Guvern Ciucă

Marcel Ciolacu a explicat ce îl recomandă pe Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, pentru Ministerul Apărării în viitorul Cabinet Ciucă. Președintele PSD a comis și o gafă de exprimare, pronunțând „portofelul Apărării” în loc de portofoliul Apărării, după ce a fost întrebat de opoziția lui Mihai Tudose în cazul lui Vasile Dâncu. Decizia listei miniștrilor PSD a fost luată luni în Consiliul Politic Național al PSD. 

Întrebat de ce PSD l-a numit pe Vasile Dâncu la Apărare chiar și după criticile primite din partid de acesta pentru că organizația PSD Cluj nu are rezultate bune, Marcel Ciolacu a declarat că a fost decizia majoritară a social-democraților din Consiliul Politic.

„Sunt ferm convins că în perioada următoare dl Vasile Dâncu va veni și își va prezenta programul la Ministerul Apărării dupa ce va fi investit sau poate înainte de a fi  fi investit.

Cum am facut structura guvernului, care au fost principiile de la baza structurii guvernului...

Știm foarte bine, Ardealul nu e un fief al PSD. Dar trebuie să se găsească reprezentat în acest guvern. Iar decizia mai multor organizații a fost să-i reprezinte Vasile Dâncu în viitorul guvern.

Mi se pare o decizie corectă, asumată. Și, deoarece facem parte dintr-un întreg, la fel ca și România, și PSD, ne asumăm această decizie”, a anunțat Marcel Ciolacu, luni seară, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Întrebat de ce s-a opus Mihai Tudose pentru numirea lui Vasile Dâncu la Apărare, Marcel Ciolacu a declarat că decizia a fost majoritară în Consiliul Politic Național al PSD. 

„Colegul meu și prietenul meu Mihai Tudose a avut o opinie in Consiliul Politic Național. Și e și normal să aiba o alta decizie decat majoritatea”, a explicat Marcel Ciolacu.

În același timp, în urma insistențelor jurnaliștilor, liderul PSD a făcut o greșeală când a numit ministerul Apărării ce va fi condus de Vasile Dâncu, pronunțând „portofel” în loc de „portofoliu”.

„În schimb, decizia majoritară a fost ca dl Vasile Dâncu va fi desemnat din partea PSD ca sa ocupe portofelul (portofoliul - n.red.) de ministru al Apărării”, a adăugat Marcel Ciolacu, în conferința de presă de după CPN al PSD.