MENIU

Vasile Dâncu, ironie fină la adresa lui Klaus Iohannis

Citește mai jos textul semnat de Vasile Dâncu!

"In plină campanie electorală imi aduc aminte de campaniile trecute sau despre confruntarile celebre pe care le-am studiat cu timpul, ca și cercetător in comunicare politică. Cu siguranță, nu vor mai fi confruntări directe. Candidații merg singuri la televizor și de cele mai multe ori se feresc de contact direct cu contracandidatii, iar întrebările la care răspund sunt negociate de staful de campanie cu multe zile înainte. Nu vom mai avea cum să-l cunoaștem pe candidat decât prin profilul construit de specialistii din campanie, adică in loc de OM, o să vedem o schema contruită să răspundă cerințelor descoperite de sondaje.

Asta nu inseamnă că nu ne-ar place sa-i vedem pe candidati trecand diferite probe, comportandu-se firesc sau nefiresc în anumite situații. De exemplu, mie mi-ar plăcea să-i văd pe candidați în compania cărților. Nu lansând cărți, de cele mai multe ori scrise de consilieri, ci luănd o carte în mână. De exemplu, să vedem cum răsfoiește o carte, cum o mângaie, cum o deschide la cuprins sau cum face o lectură explorativă. Sunt sigur că ar fi interesat să-l filmam pe candidat cu o camera ascunsa ce ar face daca ar trebui să stea închis intr-o camera cu carti timp de 24 de ore, să zicem.

L-am cunoaște mult mai bine dacă l-am vedea cum trece de la o pagina la alta, cum pune semn, daca indoaie colțul paginii ca sa puna semn sau dacă lasă sau nu un creion între paginile unde a rămas. Interesant ar fi sa vedem dacă zâmbeste sau se încrunta când citește, dacă este fericit sau plictisit citind, daca uită de sine sau doar pozează, știind că este filmat. As fi curios dacă subliniază și dacă scrie sau nu pe marginile filei, dacă citeste mai multe carti deodată, dacă le așează atent in bibliotecă, sau lasă cartile peste tot, dacă ar fi in stare să murmure ceva în dialog cu autorul sau cu personajele", a scris Dâncu pe blog.

Citește continuarea aici!

Mai multe articole despre:
null