MENIU

Vasile Bănescu îi răspunde preotului care susține că "fetele frumoase" sunt și ele de vină că le agresează băieții: "O gândire primitivă"

Vasile Bănescu l-a criticat dur pe preotul Nicolae Tănase

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, l-a taxat dur pe preotului care a sugerat că "fetele frumoase care ajung să fie agresate de băieți" au o parte din vină. Este o mostră de „gândire” barbar clericalizată, a afirmat Bănescu, într-o postare pe rețelele de socializare.

„Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinți înarmată împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei, reducționistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putință raportare la realitate și la revelația biblică.
 
Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă.
 
Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie", a scris Bănescu.
 
 
Reacția oficialului BOR vine după ce cunoscutul preot Nicolae Tănase a afirmat, la un eveniment organizat de studenții creștin-ortodocși din România, că "fetele frumoase" care cad pradă unor agresori sexuali sunt și ele vinovate și chiar a sugerat că ar trebui pedepsite.
 
Comentariu controversat al unui cunoscut preot: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate! Să facă și ele pușcărie!” - VIDEO