MENIU

Varză albă vs. varză roșie. Care aduce mai multe beneficii sănătății?

Varza (Brassica oleracea), cunoscută și sub numele de curechi, este o legumă comestibilă albă sau roșie. Haideți să aflăm care dintre cele două soiuri este mai benefic pentru organism. Varza albă vs. varza roșie!  

Varză albă vs. varză roșie – care dintre cele două soiuri are mai multe proprietăți benefice pentru organism.

Pe lângă aspectul coloristic diferit al celor două tipuri de varză, respectiv cea roșie și cea albă, mai există și alte diferențe demne de menționat între cele două soiuri. Varza roșie conține de câteva ori mai multe vitamine decât sora sa albă, iar punctul forte al acestei legume este constituit de bogăția de pigmenți care îi dau culoarea purpurie-violacee și care au un efect de stimulare a imunității, antitumoral și antioxidant extrem de puternic.

În plus, varza roșie conține o cantitate de până la 8 ori mai mare de vitamina C, fiind un adevărat concentrat din această vitamină. Pigmenții care dau culoare acestei legume au un rol foarte important și ca medicament, astfel că varza roșie are calități curative și este recomandată în diferite afecțiuni.

Și varza albă este excelentă pentru sănătatea noastră. Ea este recomandată a fi consumată  în tratamentul anemiei, diabetului zaharat, litiazei biliare, tusei, afecțiunilor renale, hemoroizilor, durerilor de ficat (varză crudă sub formă de cataplasme) și ulcerului gastric. Pe de altă parte, varza albă acționează ca laxativ, vitaminizant și ajută la prelungirea vieții (vitamina A conținută în varză întârzie îmbătrânirea, hrănind țesuturile).

Află care dintre sortimentele de varză este mai benefic pentru sănătate AICI


Mai multe articole despre:
sănătate beneficii varză roşie varză albă