MENIU

Variola maimuței bagă OMS în ședință! Reuniune a Comitetului de urgenţă, pe 21 iulie

Variola maimuței - ce este, de fapt, boala care alarmează lumea medicală la nivel mondial

Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se va reuni, pe 21 iulie, pentru a determina măsurile ce vor fi luate împotriva epidemiei de variola maimuţei, anunță instituția, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, omitetul urmează să se pronunţe cu precădere asupra gravităţii recrudescenţei cazurilor de infectare cu această boală, dar şi cu privire la calificarea sa drept "urgenţă de sănătate publică de interes internaţional", cel mai ridicat nivel de alertă ce poate fi emis de organizaţie.

La reuniunea precedentă din 23 iunie, comitetul a respins trecerea la un nivel de alertă mai ridicat cu privire la această maladie. De atunci și până în prezent, numărul de cazuri semnalate în lume a crescut puternic, depăşind nivelul cumulat de 10.000 în peste 60 de ţări. În continuare, Europa este regiunea cea mai afectată.

Cât privește țara noastră, chiar astăzi a fost confirmat încă un caz de infectare cu variola maimuței. Bilanțul a urcat, astfel, la 16 persoane.

În România, primul caz de infectare cu această maladie a fost confirmat în urmă cu o lună, respectiv pe data de 13 iunie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București.