MENIU

Varianta Omicron, DOMINANTĂ într-o țară europeană! Presiune URIAȘĂ pe sistemul medical

Situație dramatică în Franța! Varianta Omicron a devenit acum majoritară în țara situată în Europa de Vest, unde virusul a cunoscut o "progresie semnificativă" în ultimele zile, potrivit unui anunț făcut de reprezentanți ai serviciului de Sănătate Publică francez.

"62, 4% dintre teste (...) au arătat un profil compatibil cu varianta Omicron" la începutul ultimei săptămâni a anului, faţă de 15% în cea precedentă, a constatat agenţia publică în ultima sa anchetă săptămânală publicată joi seară, relatează Agerpres, care citează France Press.

În total, spitalele franceze au primit acum 18.321 de pacienţi cu COVID, inclusiv 1.922 de noi internaţi doar în intervalul 29-30 decembrie (miercuri şi joi - n.r.), şi peste 3.500 de bolnavi pentru îngrijire critică.

Confruntat cu o explozie a infectărilor cu COVID-19, guvernul francez a anunţat, încă din 27 decembrie, noi măsuri sanitare de restricţie precum utilizarea obligatorie a telemuncii în companii sau anularea evenimentelor publice de Anul Nou.

Epidemia a ucis în total 123.552 de persoane în Franţa.

Mai multe articole despre:
franta omicron pandemie covid franta omicron franta