MENIU

Varianta britanică a COVID-19 se răspândește cu repeziciune în Germania. Ministrul Sănătății: "Este de așteptat să devină varianta dominantă"

Coronavirus Germania

Anunț îngrijorător făcut de un ministru al Sănătății dintr-un stat european. Vorbim despre Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania, care a anunțat, astăzi, că varianta SARS-CoV-2 descoperită pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă acum de peste 20% din cazurile de Covid-19 din țară. 

„Suntem deosebit de îngrijorați de varianta descoperită în Marea Britanie. În urmă cu două săptămâni, această variantă reprezenta puțin sub 6% din eșantioanele examinate. Între timp, a crescut la peste 20, la peste 22%”, a declarat, astăzi, Spahn, în cadrul unei conferințe de presă, citat de The Local.

Autoritățile de sănătate germane au analizat aproximativ 23.000 de teste PCR pozitive și au secvențiat virusul pentru a determina rata de răspândire a variantei britanice a COVID-19.

„Acest lucru înseamnă că, așa cum s-a observat deja în alte țări, proporția infecțiilor cu această variantă a virusului se dublează aproximativ săptămânal. Este de așteptat ca acesta să devină dominantă și în țara noastră”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește numărul de contagieri cauzate de varianta sud-africană, acesta este la un nivel mult mai scăzut, de aproximativ 1,5% din totalul cazurilor, potrivit oficialului german.