MENIU

Vânzările Dacia în Germania au avut o creştere semnificativă

Vânzările Dacia în Germania au avut o creştere semnificativă în 2018, în condiţiile în care vânzările de autoturisme noi au scăzut cu 0,2%. Modelele producătorului de la Mioveni au avut un avans de 14,5%, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor, citate de Agerpres.

Vânzările de autoturisme noi în Germania au ajuns la 3,44 milioane de unităţi, iar Dacia a raportat  vânzări de 71.746 de vehicule, arată datele oficiale.

Printre modelele cu cele mai bune evoluţii se află Jeep (cu un avans al livrărilor de 27,9%), Seat (12,5%) şi Ford (2,3%). Volkswagen, chiar dacă rămâne cel mai bine vândut brand german, a avut un avans de doar 1,5%, la 643.518 unităţi. Scăderi semnificative s-au înregistrat în rândul modelelor Tesla (42,9%), Nissan (26%), Land Rover (23,3%), Renault (3,4%) şi Mercedes (2,2%).

Anul trecut, cota de piaţă a motoarelor disel a scăzut semnificativ, în paralel cu o creştere corespunzătoare a celor cu benzină şi o explozie a cererii pentru maşinile hibride şi cele electrice. 

Mai multe detalii puteţi citi pe Realitatea financiară.

Mai multe articole despre:
Dacia