MENIU

Valeriu Gheorghiță solicită implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare anti-Covid. Ce a cerut șeful CNCACV Direcțiilor de Sănătate Publică

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Campania de imunizare prin intermediul medicilor de familie a început, astăzi, serul folosit fiind cel produs de compania americană Johnson & Johnson. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid, și-a manifestat speranța că tot mai mulți colegi de ai săi, medici de familie, se vor implica în acest demers. Mai mult decât atât, el a cerut Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) o mai mare implicare "pentru a asigura distribuția cu celeritate" a dozelor de vaccin, a materialelor necesare, precum și a procedurilor, astfel încât campania de vaccinare anti-Covid să se desfășoare în cele mai bune condiții. 

„Azi a fost anunțată demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. În urma centralizării datelor din fiecare județ, vorbim de peste 3.000 de medici de familie care și-au arătat disponibilitatea de a participa. Momentul a fost, din punctul nostru de vedere, pregătit în sensul în care am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea de vaccinare, s-a stabilit că într-o primă etapă vom distribui vaccin de la Johnson & Johnson.

Astăzi începe vaccinarea cu serul de la Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie. LISTA cu medicii înscriși în campanie

Încă de săptămâna trecută au fost distribuite în 11 județe peste 12.440 de doze de la Johnson & Johnson. Azi se completează până la 20 de județe, adică 18.000 de doze. Toate dozele au fost distribuite la toate centrele de depozitarea. (...) În Bihor au fost introduse în Registrul electronic național 10 persoane vaccinate, în Mehedinți erau 7 persoane. Sigur la final vom avea mult mai multe persoane vaccinate. Mă aștept ca progresiv tot mai mulți medici de familie să înceapă această activitate.

Aș face un apel. Și azi am solicitat DSP-urilor să ne implicăm mai mult pentru a asigura distribuirea cu celeritate a dozelor de vaccin, a materialelor necesare și a procedurilor astfel încât campania de vaccinare să se desfășoare în bune condiții.

Medicilor de familie le solicit cât se poate de mult implicarea în această campanie de vaccinare. Înțeleg efortul pe care cu toți l-am făcut, dar mă aștept ca un număr mai mare să-și arate disponibilitatea de a participa la acest demers”, a declarat, astăzi, Gheorghiță, în conferința săptămânală de presă făcută la Palatul Victoria, în cadrul căreia prezintă situația campaniei de vaccinare anti-Covid din România.