MENIU

Valeriu Gheorghiță la Realitatea PLUS, trei scenarii pentru "vaccinarea pe sărite"

Valeriu Gheorghiță la Realitatea PLUS. Pe cine vaccinăm dacă

Valeriu Gheorghiță, coorodonatorul campaniei de vaccinare anti_COVID, a afirmat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că ideea de a vaccina "peste rând", pentru a nu irosi vaccin, nu e neapărat condamnabilă, însă pe ansamblu trebuie să predomine reglemetările și procedurile. 

"Trebuie respectat programul persoanelor convocate ]n vederea vaccinării, dar nu trebuie să fim rigizi din acest punct de vedere. Dacă o persoană se prezintă cu o zi mai devreme, trebuie vaccinată, dacă se poate ajusta programul de doze, astfel încât să nu ajungem în situația cealaltă, să se prezinte persoane și să nu avem doze," a explicat Gheorghiță, la Realitatea Plus.

CE FACI CÂND VACCINUL A FOST RECONSTITUIT. TREI VARIANTE

Medicul militar a oferit și trei scenarii de folosire a unui flacon, pentru a nu-l risipi. 

"Pentru ultima oră de vaccinare, dacă de exemplu avem o singură persoană din listă, ca soluție imediată am să amân persoane respectivă pentru a doua zi dimineață.

Dacă nu poate, pentru că nu-i permite programul, atunci vor încerca să mobilizez alte persoane, din zilele următoare, pentru a putea folosi cele cinci doze de flacon.

Ultima variantă, dacă am reconstituit deja vaccinul, în cazul centrelor organizate în instituții spitalicești, principala resursă la care se poate apela sunt pacienții internați, persoane cu boli cronice, persoane în vârstă care pot beneficia de vaccin," a precizat Valeriu Gheorghiță.