MENIU

Valeriu Gheorghiță, despre posibilitatea RENUNȚĂRII la doza de rapel: "E prematur să luăm acum o decizie. Trebuie să punem în balanță beneficiile versus riscurile"

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, susține că nu se poate vorbi, în prezent, de o eventuală criză a vaccinurilor, în România, ca urmare a cererii mari în raport cu oferta. În ceea ce privește posibilitatea ca țara noastră să adopte modelul francez și să se renunțe, practic, la doza de rapel, Gheorghiță a precizat că este prematur să se ia o decizie în acest sens. "Trebuie să punem în balanță beneficii versus riscuri", a adăugat acesta. 

"Nu ne așteptăm la o criză. Din martie și chiar din aprile vom avea acces la un număr semnificativ mai mare de doze de vaccin, ceea ce ne va permite administrare mai accelerată a acestor vaccinuri", a afirmat, astăzi, medicul, într-o intervenție telefonciă la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă România ar putea urma modelul Franței, care a decis să asigure o singură doză de vaccin anti-Covid pentru persoanele care au avut deja boala, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului din România a răspuns:

"Ar trebui să așteptăm mai multe date privind urmărirea persoanelor vaccinate pe o perioadă mai lungă de timp, după o singură doză. Datele disponibile astăzi ne arată ca ratele de eficacitate se obțin după două doze de vaccin. E prematur să luăm încă această decizie. Trebuie să punem în balanță beneficii versus riscuri", a explicat medicul.