MENIU

Valeriu Gheorghiță: Campania de vaccinare anti-Covid se va muta în muzee, gări, aeroporturi, stadioane, localități turistice. Anunț IMPORTANT pentru cei din mediul rural

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid, a anunțat, astăzi, în conferința săptămânală de presă susținută la Palatul Victoria, că pentru persoanele care au rețineri să meargă într-un spital să se vaccineze, vaccinarea se va muta, vara aceasta, în locații inedite, cum ar fi muzeele, gările, aeroporturile, stadioanele, localități turistice sau chiar în puncte de vaccinare organizate între blocuri. În plus de asta, echipe medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor vaccina, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a reduce decalajul la vaccinare dintre urban și rural. Potrivit lui Gheorghiță, în mediul rural sunt doritori, dar nu au avut cum să ajungă să se vaccineze, iar în multe sate nu există nici măcar medic de familie.

Odată ce campania de vaccinare va fi "spartă" în mai multe puncte mici unde se va vaccina, ne putem aștepta să nu mai avem zilnic zeci de mii de români vaccinați, însă este o modificare necesară, pentru a se ajunge și la persoanele care nu s-au vaccinat până acum, spune Gheorghiță.

Până acum, campania de vaccinare "s-a bazat pe cele peste 1.000 de centre fixe, acum ne vom orienta spre zona rurală, unde există doritori", spune coordonatorul campaniei de vaccinare. Unul dintre conceptele identificate: orașul vaccinează satul. "Echipe medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor vaccina, o dată sau de două ori pe săptămână. Vor fi organizate puncte de vaccinare sau mini-maratoane", a afirmat șeful CNCAV.
 

De la debutul campaiei naționale și până în prezent (27 decembrie 2020), 4.159.340 de români s-au vaccinat anti-Covid, cu una sau două doze de vaccin