MENIU

Valeriu Gheorghiță avertizează: Crește numărul tinerilor care mor de COVID-19. Anunțul medicului-militar despre MARATONUL vaccinărilor din luna mai

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid, a atras, astăzi, atenția asupra faptului că numărul deceselor în rândul tinerilor infectați cu COVID-19 este în creștere. Medicul militar s-a arătat, totodată, îngrijorat și de faptul că numarul decesele asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2 se menține, și el, în continuare ridicat, numai astăzi fiind raportate 172 de astfel de cazuri. 

Gheorghiță a vorbit, în conferința săptămânală de presă susținută la Palatul Victoria pe tema campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, și despre centrele de vaccinare non-stop, făcând referire la cele de la Craiova și Timiș, pe cel din urmă considerându-l un real "succes". În plus de asta, medicul a anunțat că se are în vedere ca vaccinarea să se facă și în spitale non-Covid, în viitorul apropiat. 

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, vaccinarea la medicii de familie va începe pe 4 mai, urmând ca în perioada 14-16 ani să aibă loc "un maraton de vacciare la nivel național", ce va presupune extinderea activității de tip drive-thru.

"E nevoie să ne pliem pe nevoile oamenilor, mai ales când își doresc să se vaccineze, tocmai pentru a elimina orice fel de bariere", a afirmat Gheorghiță. 

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid a făcut, astfel, o trecere în revistă a noutățileor privind desfășurarea procesului de imunizare a populației, printre care se numără și posibilitatea de a alege centrul de vaccinare unde să se facă rapelul, dar și de a contacta telefonic reprezentanții centrelor de vaccinare, precum și proaspăta prevedere potrivit căreia o persoană cu cont în platformă poate programa până la 1000 de persoane, în loc de 9 - cum era prevăzut până de curând. 

"Pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare, în perioada următoare, foarte probabil în prima săptămână din luna mai, începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare și va fi afișat numărul de telefon al fiecărui centru în platformă pentru a se putea lua legătura direct cu centrele de vaccinare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În plus de asta, autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă. Gheorhiță spune că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă. În acest sens, el a dat ca exemplu Craiova, acolo unde este pregătit un proiect pilot care vizează vaccinarea în toate centrele din oraș fără programare prealabilă, prin prezentare directă. Această modalitate este luată în calcul pentru centre din mai multe orașe.