MENIU

Valeriu Gheorghiță - AUDIAT în Parlament în scandalul centrelor de vaccinare cu circuit închis. Anunțul lui Nelu Tătaru

Valeriu Gheorghiță, medic militar, coordonatorul campaniei de vaccinare (CNCAV) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Nelu Tătaru a anunțat că este posibilă și o audiere a lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului național pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) în legătură cu publicarea datelor privind listele de vaccinare și cu centrele de vaccinare cu circuit închis.

 

Întrebat despre situația centrelor de vaccinare din Capitală, unde ar exista doar 11 accesibile pentru vaccinare, din 48, restul fiind cu circuit închis, Nelu Tătaru a declarat că ar fi avut și discuții cu CNCAV pe această temă. 

„Văd o problemă aici și am avut aceste discuții și cu Comitetul Național de Vaccinare și urmează ca în perioada săptămânii viitoare să avem și lămuriri, și aceste centre sa intre in circuit”, a spus Nelu Tătaru, la RFI România.

Președintele Comisiei pentru Sănătate a mai precizat că „există în acest moment o informație care a ajuns și la noi, o verificăm în acest moment”, adăugând că urmează să aibă o întâlnire cu Valeriu Gheorghiță pe această temă: „Cu conducerea CNCAV (va avea întâlniri - n.red.). (...) Îi așteptăm să vină, au fost invitați și vor ajunge la noi”.

Declarația fostului ministru al sănătății, actual președinte al Comsiei pentru Sănătate din Camera Deputaților vine după publicarea datelor privind vaccinarea COVID-19 au fost publicate de Vlad Voiculescu săptămâna trecută. Astfel, potrivit acestor date, se observă că pe lângă centrele oficiale de vaccinare, publicate pe platforma informatică și unde se pot programa toți românii, există și centre cu circuit închis, rezervate personalului din domeniul siguranței naționale, adică din MAI, MApN și din serviciile secrete.

O scrisoare deschisă a fost transmisă marți premierului de o organizație pentru transparență decizională pentru a solicita să nu blocheze date deja publicate de Minsiterul Sănătății, transmite Realitatea PLUS. 

 Reamintim că ambele seturi de baze de date pot fi accesate și în prezent. Ministerul a publicat săptămâna trecută, pe 4 martie, informații defalcate pe județe în „Raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2 și vaccinarea împotriva COVID-19”, pe https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid.

Pe de altă parte, reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie, Valeriu Gheorghiță a precizat, în contextul întârzierii dozelor, că Ministerul Apărării Naționale are asigurate, zilnic, 1.000 de doze, indiferent de ritmul vaccinării din țară, iar imunizarea personalului militar se face în 60 de centre, funcționale în cadrul MApN.