MENIU

Valeriu Gheorghiță, anunț IMPORTANT despre campania de vaccinare anti-COVID. Care sunt NOUTĂȚILE

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului de Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anti-Covid a anunţat, astăzi, că autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice.

"Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (...) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. Putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor epidemiologice, serviciilor de prevenire şi combatarea a infecţiilor asociate asistenţei medicale. Acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Sigur, beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată. Noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în mod deosebit al persoanelor vulnerabile la vaccinare", a declarat medicul militar, în conferinţa săptămânală de presă pe tema campaniei de vaccinare, susținută la Palatul Victoria.

În plus, medicul a venit și cu o altă veste bună. Mai exact, începând de astăzi, pe flux de la cabinetele unde se face imunizarea cu serul de la Pfizer vor putea fi vaccinate 84 de persoane faţă de 72, cât era posibil până în prezent.

"Deja, din cursul acestei zile se vor vaccina 84 de persoane pe flux tocmai din acest motiv. Credem că vom putea creşte ritmul de vaccinare. La acest moment avem circa 992 de centre de vaccinare pe toate tipurile de vaccinuri, acumulând un total de 1.476 de fluxuri. Acestea, la capacitate maximă, ne asigură un număr de peste 140.000 de persoane care ar putea fi vaccinate, în condiţii de ocupare maximală a locurilor din centrele de vaccinare", a mai spus Gheorghiţă.