MENIU

Valeriu Gheorghiță, ANUNȚ despre vaccinarea profesorilor: Va începe în câteva zile și va dura o săptămână | Cu ce ser și UNDE are loc imunizarea

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că imunizarea profesorilor va începe mai repede decât s-a estimat. Campania s-ar putea termina în doar o săptămână pentru că este vorba de vaccinarea unui număr de 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt deja programate sau care au primit prima doză. Acesta a spus că pentu cadrele didactice vor fi folosite vaccinurile de la Pfizer și AstraZeneca, în funcție de vârstă.

 

CÂND începe vaccinarea profesorilor

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că vaccinarea profesorilor ar putea începe în a doua parte a săptămânii viitoare. El a spus că decizia finală va fi luată luni, 22 februarie, și că vaccinarea tuturor profesorilor va ține doar o săptămână.

„Am creat un scenariu astfel încât să putem face vaccinarea începând probabil chiar de săptămâna viitoare. Deși am anunțat de la 1 martie, am făcut o reevaluare, din a doua parte a săptămânii viitoare ar putea începe (…) Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operațiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, vineri seară, la o televiziune de știri.

Programarea pe platforma ROVaccinare nu este necesară

Pentru vaccinare, profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă, a precizat Valeriu Gheorghiță: „Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare”.

UNDE și cu ce ser are loc vaccinarea profesorilor

Gheorghiță a mai spus că profesorii vor fi vaccinați în centre organizate în sediile Casei Corpului Didactic și în universități și că vor fi folosite vaccinurile AstraZeneca și Pfizer, pentru a fi acoperite toate categoriile de vârstă, și că, probabil, persoanele sub 55 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca.