MENIU

Valentin Popa, prima reacție după demisie + cine îi poate lua locul

Valentin Popa a plecat de la "Educație" în urma unui scandal cu UDMR, iar Realitatea TV a aflat cine îi poate lua locul.

Valentin Popa și-a prezentat demisia în această după amiază. Șeful Educației lasă scaunul gol înainte de remanierea guvernului Dăncilă.

Potrivit surselor Realitatea TV, Viorel Stan și Ecaterina Andronescu ar putea ocupa fotoliul vacant.

Tot scandalul a pornit în urma unei ordonanțe adoptă în data de 23 august, care a făcut imposibilă predarea limbii române în școlile minorităților de către învățătorii care nu aveau studii universitare de limba română. Demisia vine după ce în această dimineață Valentin Popa a avut o discuție cu Liviu Dragnea.

CITEȘTE AICI DETALII!

Prima reacție a lui Valentin Popa după demisie? "Limba română nu se negociază".

"Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbrile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România", a explicat Valentin Popa.