MENIU

Jucan cere CNA-ului din Marea Britanie să cerceteze materialul Sky News cu traficanţii români

Valentin Jucan a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului să activeze mecanismul de colaborare instituțională la nivelul organismelor europene de reglementare în audiovizual, similare C.N.A.-ului din România, în legătură cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune SkyNews care relatează un posibil trafic de arme desfășurat pe teritoriul României.

Redăm, în continuare, comunicatul de presă remis de Valentin Jucan:

"Astăzi, 8 august, a.c., am solicitat Consiliului Național al Audiovizualului să activeze mecanismul de colaborare instituțională la nivelul organismelor europene de reglementare în audiovizual, similare C.N.A.-ului din România, în legătură cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune SkyNews care relatează un posibil trafic de arme desfășurat pe teritoriul României.

În fapt, ne aflăm în situația în care C.N.A. trebuie să sesizeze OFCOM, instituția omolog din Marea Britanie, în legătură cu reportajele difuzate, pentru a solicita partenerilor englezi să verifice dacă actul jurnalistic a respectat principiile informării corecte, a imparțialității și a difuzării punctelor de vedere ale tuturor părților implicate.

Având în vedere amploarea luată de reportajul în cauză, modul în care presa internațională a preluat informațiile, consider că C.N.A. este obligat la acest demers, fiind în joc imaginea României și credibilitatea acesteia. Astfel de situații nu pot fi tratate cu indulgență, cu atât mai mult dacă se dovedesc a fi false",  se arată în comunicat.

Mai multe articole despre:
CNA anunţ decizii românesc măsură valentin jucan