MENIU

Val de PROTESTE în Capitală. Românii nemulțumiți, gata să își ceară din nou drepturile în stradă

Protest antirestricții Capitală / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Val de proteste în plină criză politică în Capitală. Nemulțumiți de înghețarea pensiilor și de o salarizare precară, polițiștii amenință că ies în stradă împotriva Guvernului. Mai mult, se anunță proteste de amploare antirestricții și în acest weekend. Oamenii sunt revolați în special de noile măsuri adoptate de Executiv în contextul pandemiei, relatează Realitatea PLUS. 

Se anunță proteste de amploare în Capitală, în următoarea perioadă. Deși ne aflăm în plină criză politică, iar situația epidemiologică se înrăutățește de la o zi la alta, peste 1000 de polițiști au anunțat că vor ieși în stradă să își strige nemulțumirile. 

Protestatarii sunt revoltați în principal de decizia Guvernului de a îngheța salariile și de a le tăia sporurile. Mai mult decât atât, oamenii legii spun că dacă problema nu va fi rezolvată cât mai curând, ei vor suspenda întreaga activitate.

Pe de altă parte, a fost anunțat un nou protest în acest weekend. Oamenii sunt nemulțumiți în special de noile măsuri adoptate de Guvern în contextul pandemiei, și aici vorbim despre pașaportul verde care a devenit obligatoriu în localitățile în care rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Mai mult decât atât, românii spun că le sunt încălcate anumite drepturi și, mai spun ei, că în momentul de față există o discriminare între cei vaccinați și cei nevaccinați, în contextul acestor acestor noi restricții.