MENIU

Val de plângeri după scena cu fetiţa de la Simfonia Lalelelor

Simfonia Lalelelor continuă la Pitești cu simfonia sesizările depuse la Protecția Copilului și la poliția din Argeș, după ce o fetiţă de doar trei ani a fost pusă să stea în cap, pe ciment, în faţa premierului Viorica Dăncilă și a altor oficiali din Guvern.

Imaginile care au şocat o ţară întreagă, cele cu fetița obligată de profesoara de gimnastică să se rostogolească pe asfalt în faţa tribunei oficiale, nu au rămas fără urmări. Zeci de oameni din țară au făcut sesizari la Protecția copilului și Poliție.

În faţa acestui val de sisizări, peste 60, Direcţia pentru protecţia copilulu Argeş a cerut un punct de vedere chiar şi Federației Române de gimnastică ritmică, pentru a ştii dacă un astfel de exerciţiu şi condiţiile în care a fost efectuat, direct pe ciment, a pus in pericol integritatea fizica a minorei.

Şi la poliţioa din Piteşti au fost depuse peste 30 de solicitari din partea cetățenilor, pentru a verifica modul în care a fost organizat Simfonia lalelelor

După acest scandal, reprezentanții primăriei Pitești se gîndesc ca, de anul viitor, să scoată parada copiilor din programul Sărăbătorii lalelelor.

Și Avocatul Poporului a deschis o anchetă în acest caz. Fetița de 3 ani face parte dintr-un club sportiv privat. Profesoara susține că exista saltea, dar a rămas la un părinte în haosul creat la eveniment. Premierul Viorica Dăncilă i-a oferit o floare micuţei, la finalul exerciţiului.

Mai multe articole despre:
PSD Viorica Dăncilă simfonia lalelelor