MENIU

Val de morți suspecte la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală. Unitatea medicală este din nou în centrul unui scandal

Val de morți suspecte la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală. Unitatea medicală este din nou în centrul unui scandal/ Facebook

Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală este din nou în centrul unui scandal uriaș, cu acuzații extrem de grave! Potrivit unei anchete jurnalistice, situația semnalată la secția de Terapie Intensivă, la începutul lunii aprilie, când în decurs de 4 zile au murit 17 oameni, nu ar fi singulară. Și la jumătatea lunii ianuarie, într-un singur weekend, s-ar fi înregistrat 30 de decese. Realitatea PLUS a cerut un punct de vedere de la unitatea medicală, însă nu am primit niciun răspuns până la această oră. 

Potrivit informațiilor din spațiul public, în perioada 19-21 ianuarie s-ar fi înregistrat 30 de decese la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. În data de 19 ar fi murit 19 oameni, iar următoarea zi s-ar fi înregistrat alte morți suspecte. Nici spitalul, dar și nici Ministerul Sănătății nu ar fi verificat situația semnalată în perioada respectivă.

Surse din spital spun că nu s-a demarat nicio anchetă pentru că nu ar exista nicio sesizare despre cele întâmplate în luna ianuarie a acestui an. Reprezentanții asociațiilor de pacienți reclamă însă nereguli: pacienții nu ar fi fost tratați corespunzător, iar mortalitatea a crescut în ultimele luni.

Decesele suspecte de la Pantelimon. Dovada că oamenii au murit cu zile. Înregistrările convorbirilor între cadrele medicale

"Noi inca din decembrie 2023 am primit sesizari din partea unor apartinatori, familii carora le-au murit pacientii ca au fost prost tratati, nu au comunicat.

Noi dezvăluiri bombă în scandalul morților de la Spitalul Sf. Pantelimon. Numărul real al deceselor, ținut secret

De exemplu, in weekend-ul din ianuarie, la jumatatea lunii, am constatat ca erau la un moment dat 46 de persoane decedate care erau inca in spital. Erau in morga spitalului si mai exista o moga mobila, un TIR rosu parcat undeva in curtea spitalului", a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor. 

Amintim că în perioada 4-7 aprilie 17 pacienți internați în secția de terapie intensivă ar fi murit în condiții suspecte. Directoarea de îngrijiri a sesizat conducerea unității după ce o asistentă i-ar fi spus că medicii ar fi cerut reducerea dozei de noradrenalină. Au fost deschise patru anchete. Potrivit Ministerului Sănătății, conducerii spitalului, dar și Colegiului medicilor, în urma verificărilor efectuate nu s-au găsit date care să susțină acuzațiile. Ancheta penală este în desfășurare. 

Colegiul Medicilor, primele concluzii despre ancheta de la Spitalul Pantelimon, din Capitală: 17 morți