MENIU

Val de fabrici închise la început de an

Fabrici inchise

Mai multe fabrici au pus lacătul la începutul anului 2016. Cel mai lovit sector este cel al materialelor de construcții.

Producătorul de materiale de construcţii Saint-Gobain Construction Products România - Business Unit Isover a anunţat închiderea fabricii de vată minerală de sticlă din Ploieşti începând de astăzi şi disponibilizarea a 42 de angajaţi.

Aceasta este a doua fabrică de materiale de construcţii închisă la început de an, după unitatea producătoare de gips-carton a Siniat.

Anul trecut, Saint-Gobain a mai închis pe platforma industrială de la Ploieşti şi linia de producţie de polistiren expandat.

„Decizia de a opri activitatea la această linie de producţie a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcţii, a scăderii continue a vânzărilor şi profitabilităţii activităţii, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producţie de vată minerală din fibre de sticlă", spun oficialii companiei, potrivit Capital.ro.

Şi Siniat, parte a grupului belgian Etex, a decis să închidă fabrica de gips-carton din Bucureşti la două luni de la inaugurarea unei facilităţi de producţie mai mari la Turceni. Unitatea din Capitală va fi închisă la sfârşitul lunii februarie.

Mai multe articole despre:
fabrică fabrici