MENIU

Val de anchete în cazul fetiței din Mehedinți. Familia adoptivă reacționează

Val de anchete în cazul fetiței din Mehedinți. Familia adoptivă reacționează / Foto: PS News

Anchete peste anchete, după ce fetița din Mehedinți a fost luată de autorități din casa asistentului maternal pentru a ajunge la părinții adoptivi. Ministrul Muncii a cerut un raport de la Direcțiile pentru Protecția Copilului din Dolj și Mehedinți. Asta după ce și premierul Viorica Dăncilă a solicitat o anchetă. Între timp, în acest caz au intervenit și Avocatul Poporului, dar și Consiliul Superior al Magistraturii. Și s-au dat și primele sancțiuni.

Un caz dramatic, multe întrebări fără răspuns. În cazul adopției cu scandal de la Mehedinți, niciun oficial nu reușește să spună de ce o hotărâre definitivă nu a fost pusă în aplicare timp de două luni. Ministrul Muncii anunță anchete, Avocatul Poporului se sesizează, premierul intervine... Dar problema de fond rămâne: de ce, dacă se știa că fetița a fost adoptată în mod legal, nimeni nu a pregătit-o pentru schimbarea care urma să se producă în viața ei. Și de ce procurorul a intervenit atât de brutal?

Scandalul în cazul fetiței de 8 ani din județul Mehedinți care a fost adoptată de o familie de români din America este departe de a se fi încheiat.

Când cazul a devenit public, a apărut și un val de reacții în rândul autorităților. Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că, luni, va prezenta un raport premierului și tot luni încep anchete la Protecția Copilului din Mehedinți și Dolj.

Ministrul Muncii intervine în cazul adopției fetiței de 8 ani, din Mehedinți. Prima măsură luată

După apariția scandalului, ministrul spune că s-au luat primele măsuri: "Din câte am înțeles, a fost de desfacere a contractului de muncă. Dacă mai sunt și alte chestiuni, probabil că se va acționa."

Procedurile pentru adopția copilului au început încă din 2013. Au fost contactate peste 120 de familii, niciuna însă nu a dorit fetița și atunci au început căutările pentru o familie în străinătate. Anul trecut, cuplul de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte, iar în aprilie instanța a decis definitiv ca fetița să meargă în familia lor.

În acest caz s-a autosesizat și Avocatul Poporului. Și Consiliul Superior al Magistraturii a reacționat și a cerut verificări în cazul procurorului care a intervenit.

Într-un punct de vedere trimis către Realitatea TV, familia adoptivă explică: "La data de 23 aprilie, calitatea de asistent maternal a doamnei Șărămăt a încetat de drept. De două luni, familia Șărămăt a reținut fiica noastră minoră fără niciun drept și nu i-au permis niciun contact cu părinții, deși încalcă obligațiile instituite de instanță. Autoritatea Națională pentru Adopții, DGASPC Mehedinți și familia adoptatoare au depus plângeri pentru lipsire de libertate. Intervenția organelor de urmărire penală a avut ca scop restabilirea legalității, mai susține familia. Părinții mai spun că în perioada în care a fost în grija asistentului maternal, fetița a fost internată de două ori cu diagnosticul malnutriție, fiind neglijată."

 

 

 

Mai multe articole despre:
adopţie cazul sorina fetiță adoptată