MENIU

Văduvele soldaților ruși au primit haine de blană furate din Ucraina: „ Vă mulțumim că ați avut grijă de noi”

Soțiile soldaților rusi căzuți în Ucraina au fost recompensate cu hăini de blană furate. Foto: Twitter

O serie de imagini cu mai multe femei din Rusia bucuroase că primesc haine de blană a făcut furori pe internet și a stârnit reacții virulente. Soții respectivelor femei au murit pe frontul din Ucraina, iar Kremlinul a ales să răsplătească soțiile supraviețuitoare dăruindu-le câte o haină de blană.

Înregistrarea distribuită inițial pe canalul de știri CHTD de pe Telegram arată că femeile sunt din Makiivka, oraș din regiunea ucraineană ocupată Donețk, relatează Newsweek.

Una dintre femei ține haina în mâini și spune zâmbind către cameră: "Am primit un ajutor neașteptat azi", adăugând că văduvele soldaților uciși pe front sunt "foarte recunoscătoare" pentru haine.

"Vă mulțumim din toată inima. Vă mulțumim că ați avut grijă de noi", spune ea, apoi toate femeile spun în cor "vă mulțumim".

Ucrainenii sunt revoltați

Pe de cealaltă parte, ucrainenii susțin că acele haine de blană au fost furate tocmai din Ucraina, din casele civililor care au reușit să fugă în urma bombardamentelor din Donbas

Într-o postare pe Twitter, Olexander Scherba, fostul ambasador al Ucrainei în Austria, comentează filmulețul în care femeile se bucură pentru darurile primite:

„Femeile ruse mulțumesc pentru hainele de blană pe care le-au primit în schimbul bărbaților lor care au murit ocupând, ucigând și violând Ucraina. Priviți ce fericite sunt.”

La rândul său, jurnalistul și bloggerul ucrainean Denis Kazansky a atras atenția asupra acestui incident.

"Toată lumea înțelege de unde au aceste haine de blană. Da, da, toate acestea sunt din casele locuitorilor "eliberați" din Donbass", a scris jurnalistul pe pagina sa de Telegram.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina razboi haine blana