MENIU

Vaccinul pentru VARIOLA MAIMUȚEI ajunge în farmacii. Tratamentul, avizat de Comisia Europeană -VEZI PROSPECTUL

Comisia Europeană a avizat comercializarea vaccinului care oferă protecție împotriva variolei maimuțelor, după recomandarea primit în acest sens de la Agenția Europeană pentru Medicamente. Anunțul a fost făcut de compania daneză care fabrică tratamentul. 

Comisia Europeană a dat permisiunea ca vaccinul său Imvanex să fie comercializat ca protecție împotriva variolei maimuțelor, așa cum a recomandat săptămâna trecută Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a anunțat luni compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic, potrivit Reuters.

Vaccinul este, în acest moment, singurul care a obținut aprobarea pentru prevenirea bolii variola maimuței în Statele Unite și Canada, iar în UE era aprobat până acum doar pentru tratarea variolei comune.

Cu toate acestea, compania daneză a furnizat, deja, mai multor țări europene vaccinul pentru ceea ce se numește utilizare „off-label”, adică pentru alte afecțiuni decât cele din PROSPECT.

Duminică, Organizația Mondială a Sănătății a emis cel mai ridicat nivel de alertă prin care a declarat epidemia de variolă a maimuțelor, care se răspândește rapid, ca fiind o urgență de sănătate globală.

 

Mai multe articole despre:
vaccin variola maimutei variola maimutei virus