MENIU

Vaccinul de la Pfizer neutralizează alte variante mai contagioase ale virusului corona - Ce efecte are la tulpina braziliană depistată și în România

Efectul vaccinului asupra noii tulpine din Brazilia

Vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech a fost capabil să neutralizeze o nouă variantă a coronavirusului care se răspândește rapid în Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine.

Sânge prelevat de la oameni cărora li se administraseră vaccinul a neutralizat o variantă modificată care conține aceleași mutații ale proteinei spike a variantei P.1 identificate inițial în Brazilia și care este considerată foarte contagioasă, a descoperit un studiu condus de cercetători ai companiilor și de la Universitatea Texas.

Oamenii de știință au spus că capacitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puțin contagioase a virusului de anul trecut.

În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, deși varianta sud-africană poate reduce anticorpii declanșați de vaccin, potrivit hotnews.ro

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbați din București, în vârstă de 38 și 57 de ani, a anunțat, luni seara, Institutul Național de Sănătate Publică.

Tulpina braziliană a COVID a fost depistată în România! Doi pacienți confirmați - Ancheta epidemiologică în desfășurare

Mai multe articole despre:
vaccin tulpina braziliana